NorDigHealth i årets innovationsrapport

Nyheder • by

Region Sjælland har netop udgivet årets innovationsrapport, som fortæller om de projekter, der er i gang forskellige steder i regionen for at forbedre hverdagen for patienter, sundhedspersonale og sundhedsvæsenet i det hele taget.

I NorDigHealth er vi som Interreg-projekt en del af den internationale innovation, og i videoen her fortæller programleder Søren Tvilsted og forskerne til innovationsrapporten, hvad det er de arbejder med – og hvad der er målet.

 

Om NorDigHealth skriver rapporten blandt andet:

”NorDigHealth er et dansk-tysk forsknings- og innovationssamarbejde, som undersøger, om sundhedsteknologier kan bruges til forebyggende indsatser og til at forbedre behandlingen af forskellige sygdomsforløb.

Projektet forener kræfterne på tværs af specialer, herunder kræft, øjensygdomme, neurologi og kirurgi og undersøger, om nye sundhedsteknologier kan gøre en forskel for patienterne.

  • Professor Ismail Gögenur fra Kirurgisk Afdeling på SUH forsker i, om man kan mindske tilbagefald efter akutte operationer ved at overvåge patienterne med forskellige sundhedsteknologier.

  • Professor Torben Lykke Sørensen fra Øjenafdelingen på SUH tester, om apps kan monitorere øjensygdommen AMD bedre, end det er muligt med de nuværende hjælpemidler.

  • På Neurologisk Afdeling undersøger professor Troels Wesenberg Kjær, om sundhedsteknologi kan motivere til en mere aktiv livsstil og bruges til at forbedre sundhed. Forskningsprojekterne laves i samarbejde med Lübeck Universitetshospital.”

Læs hele innovationsrapporten her.

I sammenhæng med innovationsrapporten afholder Region Sjælland også hvert år en Innovation Challenge. Her opfordres alle ansatte i regionens sundhedsvæsen til at overveje mulige forbedringer i hverdagen og komme med et bud på hverdagsinnovation – i år under temaet ”Sammen om nytænkning”. Deadline er den 11. september. Udvalgte idéer pitches for et dommerpanel på Årets Innovationsdag 2020, som i år afholdes den 16. november. Det bedste bud præmieres med 125.000 kroner, der bruges til at føre idéen ud i virkeligheden.

Læs mere om Innovation Challenge 2020 her.

 

Go back