Networking om udvikling af ny sundhedsteknologi

Nyheder • by

Networking om udvikling af ny sundhedsteknologi

Patienter, borgere, forskere, læger, administration og erhvervsliv. Alle har de andel i sundhedsvæsenet og de udfordringer, det står over for, når flere af os lever længere og derfor får mere brug for det. Torsdag den 20. februar samlede en netværkskonference om sundhedsteknologi et bredt udsnit af aktørerne, hvor de fik lejlighed til at høre om hinandens udgangspunkt og udfordringer – og til at finde ud af, hvor de forskellige interesser, fagligheder og behov overlapper og giver mulighed for et samarbejde, der kan føre til nogle af de nye sundhedsteknologiske løsninger, vi har brug for til at løfte fremtidens sundhedsvæsen.

Sundhedsteknologi kan fx være:

  • Digital konsultation, hvor lægen via billeder/video tilser patienten
  • Personlig medicin, hvor man fx vha. genetisk information tilpasser behandlingen til patienten
  • Bærbar sensor/måler - fx aktivitetsur eller EKG-måler - som bruges hjemme, sender data til lægen og skåner patienten for sygehusbesøg

Konferencen blev arrangeret af NorDigHealth – vi er en del af Forskningsprojekter og Klinisk Optimering på Sjællands Universitetshospital og Universitätsklinikum Schleswig-Holstein. Projektet arbejder bl.a. med at finde og teste ny sundhedsteknologi. Har du en idé til ny sundhedsteknologi? Så kontakt os her.

 

Go back