Freddy har fået det så godt med et aktivitetsur

Nyheder • by

Færre kilo, mere energi og mentalt overskud – og stadig plads til flødeskumskager og det gode liv. Det er resultatet af Freddy Blaks deltagelse i et af NorDigHealths studier, der er tilknyttet Sjællands Universitetshospital og undersøger, hvordan forskellige sundhedsteknologier virker på folk, og om aktivitetsure motiverer til større fysisk aktivitet. For Freddy Blak, der er 74 år og pga. en gigtsygdom havde opgivet cykelmotion, er svaret et klart ”Ja”.

Som regionsrådspolitiker og formand for Interreg-udvalget har han været med til at bevilge penge til studiet – og meldte sig selv som forsøgsperson, fordi han havde fået ”lidt for meget smør på maven”, som han siger. Uret registrerer, hvor mange skridt han går hver dag og kommer både med opfordringer til at bevæge sig og med ros og opmuntring, når man bevæger sig meget. Med et mål på minimum 10.000 skridt om dagen - cirka syv km. - har Freddy i løbet af et halvt år skruet op for hverdagsmotionen og tabt fem kilo. Og han spiser stadig, som han plejer, og beder gerne sin kone Annalise om at tage gåsebryst med hjem fra bageren.

Han er så begejstret for aktivitetsuret, at han selv købte et, da hans deltagelse i studiet sluttede. ”Uden det ur tror jeg godt, jeg kunne komme til at springe en dag over. Nu har jeg noget, der vibrerer og siger ”Rejs dig” og ”Bevæg dig”. Jeg bliver mindet om, at jeg skal afsted. Jeg er virkelig blevet bidt af det ur, og jeg har fået det så godt,” siger Freddy.

Du kan læse hele historien om Freddys erfaringer med aktivitetsuret og mere motion i ugebladet Hjemmet fra den 27. januar 2020.

Tryk på billedet for at læse den fulde artikel i Hjemmet.

Go back